Google Akademija i točeno pivo

Prenosimo vam utiske sa Google AdWords Akademije u organizaciji HR kompanije WEON iz Podgorice.

SEO-optimizacija-crna-gora

Teme trodnevnog kursa bile su Google AdWords reklame i Google Analytics, a predavači dobro poznati Miroslav Varga i, nama ne toliko poznat, ali odličan, Zorin Radovančević.

Bez obzira da li koristite pomenute alate (ne Miroslava i Zorina nego ova druga dva), vjerovatno se pitate  da li mi se isplati pohađati ovaj kurs kada se, za očekivati, ponovo bude organizovao u Crnoj Gori. Zato, 'ajmo odmah da odgovorimo na to pitanje.

Možete li dati potvrdan i samouvjeren odgovor na barem 7 od sljedećih 10 tvrdnji?

 1. Znam kako da podesim Google Ads reklamu tako da zauzme čitav ekran na smartphone-u.
 2. Znam šta je MCC nalog u Google Ads-u i koje prednosti mi donosi.
 3. Znam da primjenim sve ekstenzije u Google Ads-u.
 4. Znam kako postići nižu cijenu klika za Google Ads.
 5. Znam kako da koristim funkcije „if“ i „countdown“ u optimizaciji teksta Google Ads reklame.
 6. Znam šta su Dinamic Search Ads.
 7. Znam kako da GDN kampanju podesim tako da se prikazuje samo na veb sajtu na kojem ja želim.
 8. Znam kako da podesim Google Tag Manager za praćenje korisnika po veb stranici, u svrhu analitike.
 9. Znam kako da definišem grupu korisnika u Google analitici i iskoristim te podatke za targetiranje Google Ads reklame.
 10. Znam kako da podesim Google Event Tracking za praćenje interakcija na veb sajtu koje nisu standardne.

Sad sami možete dati objektivnu ocjenu i reći da ste jedan od onih koji su klimnuli glavom makar 7 puta ili su vam ove teme samo donekle poznate.

podgorica-seo-optimizacija

Naš doživljaj je krajnje pozitivan, a posebno nam se svidjelo:

 • Bezbroj novih opcija koje smo dobili tokom kursa, a koje ne bismo saznali tako što bismo pročitali nekoliko blogova na internetu.
 • Predavači kojima je zaista stalo, i to se ne može glumiti. Varga i Zorin su zaista posvećeni tome da prenesu što više informacija i približe ih na najjednostavniji način, bez ustezanja da istu stvar pojasne i više puta.
 • Poseban utisak je ostavio harizmatični Varga. Uspio je da razbije krutu atmosferu, koja je kod nas karakteristična na ovakvim i sličnim događajima.
 • I pored svih sertifikata koje predavači imaju, i činjenice da se npr. Zorin bavi isključivo Google analitikom 6 godina, ono što je najviše pokazalo kvalitet je spremnost predavača da odgovore na pitanja i konkretne situacije iz prakse. To nam govori da se predavanje ne svodi na pripremljenu šemu i puki prenos informacija. Zbog toga je i za očekivati da će svaki sljedeći kurs biti dugačiji, u zavisnosti od pitanja polaznika.

seo-podgorica-crna-gora

Jedina sugestija koju imamo je upućena na to da se za dio kursa o Google analitici ostavi više prostora. Tema je široka, a predviđeno vrijeme isuviše kratko i pored Zorinovih napora da obuhvati temu u predviđenom kapacitetu. Zato, savjetujemo da se tema suzi ili da se da više prostora kako bi polaznici bili u prilici da bolje popiju znanje, prije nego popiju pivo sa predavačima po završetku Google Akademije. :)  

Ukazali su nam svoje povjerenje
Postani jedan od njih