Obilježen Dan djevojčica u ICT-u

Povodom Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u, naše Jovana ĐuričićAmra JukićJovana Đurović i Sanja Mračević posjetile su osnovnu školu Pavle Rovinski u Podgorici i održale prezentaciju djevojčicama 8. i 9. razreda na temu mogućnosti koje rad u ovom sektoru nudi. Obilježavanje ovog datuma se dešava već drugu godinu za redom, uz pomoć Odbora udruženja ICT-a Privredne komore i Ministarstva prosvjete.

bild-studio-hosting-podgorica

Međunarodni dan djevojčica u ICT-u tradicionalno se obilježava posljednjeg četvrtka u aprilu, sa ciljem da se djevojke i mlade žene podstaknu i ohrabre na razmišljanje o svojoj karijeri u sektoru informacionih i komunikacionih tehnologija (ICT)

Šta sve djevojčice treba da znaju prilikom razmišljanja o svojoj karijeri?

Prije svega to da je iskustvo u ICT-u zanimljivo i dostupno svima, ne samo dječacima. :)

Jovana Đuričić, Project Assistant Bild Studija i Sanja Mračević, zaposlena na poziciji Copywriter-a, predstavile su djevojčicama čime se zapravo bavi 18 djevojaka koje su dio kolektiva Bild Studija, a sve sa željom da podstaknu djevojčice da razmisle o školovanju i karijeri u ICT-u.

bild-studio-design

Djevojčicama su posebno interesantni bili neki od benefita koje bavljenje savremenim profesijama nudi, naročito česta putovanja i rad od kuće i u drugim zemljama, koji su za veliki broj pozicija mogući zbog njihove izražene univerzalnosti.

Predstavljajući sve sektore Bild Studija, nismo mogle da ne istaknemo da od 7 sektora, čak 3 vode žene i da je zbog toga važno da u svojim odlukama budu dosljedne, uporne i samouvjerene.

bild-studio-web-sited

Nakon upoznavanja, došlo je vrijeme da naše Jovana Đurović, Software tester, i Amra Jukić, IT stažistkinja u našoj agenciji, pokažu djevojčicama kako programiranje u praksi funkcioniše.

bild-studio-web-sites-development

Jovana i Amra su prezentovale sajt napravljen uz pomoć Google Sites alata, njegove elemente i funkcionalnosti, a zatim su zajedno sa djevojčicama radile na kreiranju sajta njihove škole, kako bi u praksi, na zabavan i interaktivan način, primijenili naučeno.

web-site-development-bild-studio

Na kraju prezentacije, djevojčice su imale brojna pitanja, a neke od njih je zanimalo i kako mogu biti dio obuka koje organizujemo. Ovo je bila najbolja potvrda uspješnosti našeg izlaganja, pa ko zna, možda u nekom skorijem periodu vidimo (bar) jedno od nama poznatih lica kao programerku, dizajnerku ili marketing eksperta baš u našoj agenciji. :)

Ukazali su nam svoje povjerenje
Postani jedan od njih