Gostovanje preduzetnika na Ekonomskom fakultetu

Aleksandra Bošković, generalna menadžerka Bild Studija, i Ivan Vuković, preduzetnik, održali su 26. marta predavanje na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, kako bi studente bolje upoznali sa mogućnostima koje nudi privatni sektor u Crnoj Gori i šansama za lično i profesionalno usavršavanje van formalne nastave, kako tokom, tako i nakon studija.

bild-studio-design

Predavači su, u sklopu predavanja organizovanog od strane doc. dr Mirjane Kuljak, profesorice na Ekonomskom fakultetu, uputili studente četvrte godine studija sa smjerova Preduzetništvo i biznis, Marketing i Informacioni sistemi, na važnost kontinuiranog obrazovanja i usavršavanja i značaj praksi i volontiranja za sticanje iskustva i vještina, a pored toga bilo je riječi i o tzv. networking-u, odnosno važnosti upoznavanja ljudi i održavanju kontakata tokom i nakon studija.

Takođe, uporedili smo razvoj i vođenje posla u Crnoj Gori sa većim sredinama, ističući prednosti i mane našeg poslovnog ambijenta, a dotakli smo se i predrasuda i očekivanja u pogledu menadžerskog posla, ističući da je riječ o zanimanju koje sa sobom nosi manje operative, a više odgovornosti.

Ovo je je poslužilo kao odličan uvod u razmjenu iskustava predavača, pa smo na jednoj strani imali priču o Bild Studiju i razvoju više usluga u sklopu jedne kompanije, a sa druge strane, studenti su mogli da čuju priču o razvoju više usluga u sklopu nekoliko kompanija, koju je predstavio Ivan Vukčević, jedan od vlasnika ugostiteljskog objekta “Biro” u Podgorici, kao i niza drugih preduzeća.

bild-studio-web-design

Ono što je probudilo posebno interesovanje studenata, jeste priča o radu u struci i tome šta zapravo donosi razvoj novih tehnologija, u smislu pojave novih zanimanja kojim ekonomisti mogu da se bave u kompanijama kao što je naša, poput projektnog menadžmenta, marketinga, finansijskog menadžmenta, growth hacking-a i slično.

Sve navedeno je probudilo radoznalost studenata i motivisalo ih da postavljaju pitanja i podijele sopstvena poslovna i volonterska iskustva, što nas je posebno obradovalo, jer je predavanje preraslo u prijatan razgovor studenata i predavača o prilikama koje se danas nude mladima i tako dodatno doprinijelo činjenici da ovo iskustvo postane još jedno od onih kojih ćemo se rado sjećati. :)

Ukazali su nam svoje povjerenje
Postani jedan od njih