Jer zajedno možemo više!

Konferencija je organizovana u saradnji sa Otvorenim centrom Bona Fide i Centrom za romske inicijative Nikšić. Dio našeg tima imao je priliku da prisustvuje konferenciji, a ako se pitate  odkud Bild Studio u cijeloj ovoj priči, reći ćemo vam da ništa nije slučajno! :)

01. aprila potpisali smo ugovor o saradnji sa CARE International Balkans u Crnoj Gori u sklopu projekta “Socijalno preduzetništvo: korak prema nezavisnosti“. Cilj projekta smo vrlo brzo prigrlili kao svoj, te odlučili da i mi damo doprinos osnaživanju žena iz ranjivih kategorija društva tako što ćemo zajedno raditi na povećanju njihove vidljivosti u društvu. 

Kao i ranije, našeg entuzijazma i zainteresovanosti za društveno odgovorno poslovanje nije falilo. Pristupili smo projektu sa velikom zahvalnošću, jer je čast biti dio projekta koji mijenja i poboljšava živote desetina ljudi. 

A šta smo sve uradili? Počeli smo od novog vizuelnog identiteta O.C. Bona Fide. Izradili smo novi logotip, prilagodili korporativne boje, dizajnairali i izradili sajt organizacije i zaokružili priču dobrim marketingom na društvenim mrežama i kreiranjem kataloga proizvoda.

Sama konferencija iznjedrila je mnogo novih preduzetničkih ideja, uzburkala naše emocije dok smo slušali priče žena čiji se život promijenio kroz učešće u programu i svi zajedno došli do zaključka da Crna Gora ne koristi ni približno sve mogućnosti i potencijale socijalnog preduzetništva. Ono što bi, po riječima organizatora i učesnika, unaprijedilo sistem, jeste zakonska regulativa koja već godinama unazad izostaje, kao i strategija razvoja socijalnog preduzetništva.  

Sa konferencije nosimo riječi direktorice Otvorenog centra Bona Fide, Sabine Talović, koja se osvrnula i na problem neadekvatnosti našeg sistema da zaštiti sve ugrožene žene koje žele da rade i koje imaju snage i želje da se dokažu, ali im se zbog diskriminacije ne daje isto pravo na uspjeh. 

Ukazali su nam svoje povjerenje
Postani jedan od njih