Ksenija Iković - Naj menadžerka u kategoriji privreda

Na svečanoj ceremoniji organizovanoj 30.03. u hotelu Hilton, Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) je dodijelila nagrade laureatkinjama izbora za „Naj manadžerke u Crnoj Gori“ za 2017. godinu, a jedna od dobitnica je i naša Ksenija Iković, liderka Dizajn sektora.

ksenija-ikovic

Svečanost je organizovana u okviru završne konferencije projekta „Žene u menadžmentu u Crnoj Gori: Podrška liderstvu i karijernom razvoju žena u Crnoj Gori” koji sprovodi Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) uz podršku Međunarodne organizacije rada (ILO), a u okviru regionalnog projekta ILO i UNDP „Promocija inkluzivnih rješenja na tržištu rada na Zapadnom Balkanu”.

ksenija-ikovic-naj-menadzerka

Nagrade su dodijeljene u cilju promocije uspješnih poslovnih žena koje svojim odgovornim radom, profesionalnim pristupom poslu i ostvarenim rezultatima potvrđuju snagu ženskog liderstva i značaj većeg učešća žena na pozicijama upravljanja i rukovođenja.

ksenija-ikovic-najbolja-menadzerka

Šta za nas znači ova nagrada, najbolje govori izjava kojom se Ksenija obratila prisutnima, ističući da moć kreativnih industrija leži u tome što jedna dobro realizovana kampanja može promijeniti stanje u društvu, a za svaki dobro odrađen posao je potreban tim i stabilno liderstvo.

ksenija-ikovic-crna-gora-najbolja-menadzerka

Na ceremoniji  je dodijeljeno 12 nagrada menadžerkama za rezultate ostvarene u 2017. godini, i to u okviru 4 kategorije:

  1. Privreda
  2. Javni sektor
  3. Civilni sektor
  4. Mediji

U kategoriji Privreda, nagrađene su Darinka Stanić, upravnica jedne od ekspozitura Societe Generale Montenegro banke u Podgorici, Zorica Mišković Pavićević, glavna izvršna direktorica Delta M CG i Ksenija Iković, liderka Dizajn sektora Bild Studija.

Dobitnice nagrada u kategoriji Javni sektor su Ana Vukadinović, generalna direktorica Direktorata za ekonomsku i kulturnu diplomatiju - Ministarstvo vanjskih poslova, Nemša Omerhodžić, potpredsjednica Opštine Bijelo Polje i Snežana Burzan, izvršna direktorica JU KIC Budo Tomović.

Za naj menadžerke u 2017. godini u kategoriji Civilni sektor, proglašene su Ana Novaković, izvršna direktorica Centra za razvoj nevladinih organizacija, Biljana Zeković, izvršna direktorica SOS telefona za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica, Maja Raičević, izvršna direktorica Centra za ženska prava.

Dobitnice nagrada „Naj menadžerke u Crnoj Gori“, u kategoriji Mediji, su Marijana Bojanić, izvršna direktorica TV Vijesti, Marija Razić, urednica Jutarnjeg programa Radio i Televizije Crne Gore i Merisa Suljević, izvršna direktorica Sutonprint-a i direktorka marketinga magazina Gracija.

 

najbolja-menadzerka-ksenija-ikovic

 

Naše iskustvo pokazalo je da žene igraju ključne timske uloge, te da svojim trudom i radom dolaze do liderskih pozicija. Trenutno od 8 sektora u našoj firmi, 5 vode žene, što je samo još jedan od dokaza da rodnim stereotipima nema mjesta u oblastima IT-a, dizajna i marketinga.

 

Konferencija je bila posebno interesantna za ispratiti, budući da je na istoj predstavljen izvještaj Biroa za poslodavačke aktivnosti Međunarodne organizacije rada (ILO ACT/EMP) o ženama u biznisu i menadžmentu u istočnoj Evropi i centralnoj Aziji, a ono što nam je skrenulo pažnju jeste isticianje od strane Katarine Crnjanski Vlajčić, menadžerke regionalnog projekta: “Ukoliko bi učešće žena u ekonomiji bilo na istom nivou kao i učešće muškaraca, bruto domaći proizvod (BDP) bi u zemljama istočne Evrope i centralne Azije bio veći za 1.1 trilion dolara odnosno dodatnih 23 odsto na godišnjem nivou. “

Ukazali su nam svoje povjerenje
Postani jedan od njih