Bild Blog

in Press Releases | 24.10.2016.

Preko programa do zapošljenja

Bild Studio je iskoristio priliku da uz koordinaciju mentora, osposobi mlade ljude i pomogne im da se usavrše i zaposle kao rezultat uspješno završenih devet mjeseci Programa stručnog osposobljavanja. Naši ovogodišnji pripravnici, koji su preko programa bili u Bild Studiju i zasnovali radni odnos u kompaniji, napravili su par minuta pauze i iz prve ruke nam rekli nešto više o njihovom iskustvu.

by: Jovana Đuričić
Copywriter

-Da li je Bild Studio bio vaš prvi izbor i zbog čega?

Jelena Novaković: Da, Bild Studio je za mene bio prvi izbor, a razlog je taj što rad u full service agenciji predstavlja izazov koji sam htjela da prihvatim. Takođe, bila sam informisana o tome da Bild kao agencija iz godine u godinu ulaže u razvoj i unaprijeđivanje postojećeg, ali i zapošljavanje novog kadra. Ono što je možda bilo presudno je i činjenica da mogu raditi u struci i dobiti adekvatno znanje, što je bio moj primarni cilj. 

Emin Mustafić: Saznao sam za Bild preko društvenih mreža, istražio sam i svidjelo mi se kako funkcioniše rad u agenciji. Kada je došlo vrijeme za prijave za Program stručnog osposobljavanja, Bild Studio je bio na spisku. Prijavio sam se i eto mene u Bildu.

Dragan Dubljević: Razlog je jer sam odavno upoznat sa radom kompanije. Prije 4 godine organizovao sam muzički festival i htio sam da ga prati i ozbiljan sajt, i tada smo uspostavili saradnju. Pošto sam se dugo godina bavio organizacijom koncerata, nisam iskoristio program stručnog osposobljavanja odmah nakon završetka faksa. Prijavio sam se na program i naravno prvi izbor mi je bio BIld Studio. Imao sam sreće i našao sam se na listi.

- Kakvo je vaše iskustvo za ovih devet mjeseci?

J.N: Istraživanje, učenje, greške iz kojih se mnogo toga nauči, brzi tempo rada, ponekad i “bacanje u vatru”, jer kao ozbiljan radnik moraš naučiti da se nekada sam snađeš i shvatiš kako neke stvari funkcionišu. 

E.M: Zadovoljan sam znanjem koje sam stekao za ovih 9 mjeseci na poziciji sistem administratora. Mnogo sam stvari naučio od mentora, koji je nesebično podijelio znanje sa mnom.

D.D: Program je sproveden na principu nekoliko projekata – veb aplikacija, kroz koje se moraju savladati tehnologije neophodne da bi se danas bavili veb programiranjem. Nakon nekoliko takvih projekata, počeo sam sa upoznavanjem i radom na enterprise  projektu. Međutim, ono što mi se najviše dopada u cijeloj priči je atmosfera u timu. Kada god sam se obratio mentoru ili nekom od kolega, svi su bez “gledanja na sat” pristizali u pomoć. 

- Da li biste preporučili Bild Studio kao mjesto za rad?

J.N: Stručna literatura, svi neophodni inputi za rad i konstantna otvorena komunikacija sa mentorima i nadređenima, samo su neki od razloga zbog kojih je sjajno biti dio ovog tima.

E.M: Svakako da bih, jer  samo imam priliku da se usavršavam i napredujem, a to je najbitnije za nekog ko počinje da gradi svoj profesionalni put.

D.D: Da. Vjerujem da svako može naučiti dovoljno tokom trajanja programa i nastavi sa samostalnim ili radom u timu  nakon završetka programa. U suštini sve je do vas, u skladu sa interesovanjem i upornošću se napreduje.

- Poslednji dan programa, petak, sastanak i jedna nova vijest!

J.N: Nova vijest je zapravo i potvrda mog zalaganja, rada, truda i učinka, koje je rezultiralo mojim ostankom u Bild Studiju. Zadovoljstvo nije izostalo, jer sam pokazala da mogu da doprinesem kolektivu.

E.M: U ponedjeljak dolazim na posao. :)

D.D: Iznenađen sam, jer nisam razmišljao mnogo o tome. Ne znam, valjda je to logičan slijed okolnosti, ali na meni je sada da budem mnogo odgovorniji i efikasniji u izvršavanju zadataka.

Ali, da vas podsjetimo, neki od iskusnijih kolega su takođe došli u Bild Studio preko Programa stručnog osposobljavanja i tu i ostali. 2014 i 2015. godine nakon programa u Bild Studiju su radno angažovani:

Nakon tri godine učešća u programu, proširili smo tim sa osam novih zapošljenih.

Ono što je sigurno jeste da rad sa mladim ljudima uvijek donosi nova iskustva i nova znanja kako za buduće profesionalce, tako i za naš tim i naše mentore.

Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem će biti organizovan po peti put za 2016/2017. godinu, a mi se radujemo što ćemo i ove godine imati priliku da budemo dio ovog programa, preko koga će mladi intelektualci obogatiti naše sektore dizajna, marketinga, IT-a, kao i finansija.

U ostalim kategorijama

Pogledaj sve