Bild Blog

in Press Releases | 05.07.2018.

UKYA Preuzimanje grada: Notingem 2019

200 umjetnika, 3 kontinenta, 150 događaja, 7 dana

Ministarstvo kulture Crne Gore, kroz članstvo u organizaciji Bijenale mladih umjetnika Mediterana (BJCEM) i u saradnji sa UK Young Artists (UKYA) objavilo je javni poziv za prijavu učešća umjetnika mlađe generacije u programu UKYA Preuzimanje grada: Notingem 2019.

sanja's picture
by: Sanja Mračević
Copywriter

UKYA Preuzimanje grada najvažniji je događaj namijenjen mladim umjetnicima koji se održava u Velikoj Britaniji, a njegovo naredno izdanje realizovaće se u periodu od 7. do 13. februara 2019. godine. Događaj je zamišljen tako da privuče posjetioce u prostor izvanrednih, inovativnih i savremenih radova više od 200 umjetnika sa 3 kontinenta, a muzika, riječi, performansi i vizuelne umjetnosti oplemeniće kulturne prostore i neobična mjesta u Notingemu.

Poziv je otvoren za sve umjetnike starosti između 18 i 35 godina koji djeluju u sljedećim umjetničkim disciplinama:

  • Dizajn (grafički i product dizajn)
  • Digitalne umjetnosti (animacija, projekciono mapiranje, mixed reality performans, virtuelna stvarnost, dizajn video igara, interaktivna umjetnost i instalacija)

Rok za slanje prijava za učešće u UKYA Preuzimanje grada: Notingem 2019 programu, produžen je do 11. jula 2018. godine, a naša Ksenija Iković, zajedno sa Milošem Miloševićem, iz kompanije Fleka i Suzanom Pajović, sa Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, u komisiji je za selekciju umjetnika koji će predstavljati Crnu Goru u Notingemu.

Više detalja i način prijave možete pronaći na linku, a mi vas pozivamo da iskoristite priliku i budete dio ovog jedinstvenog umjetničkog događaja. :)

 

U ostalim kategorijama

Pogledaj sve