in Press Releases | 27.11.2017.

Unija poslodavaca Crne Gore dodijelila nagrade Bild Studiju za društveno odgovorno poslovanje za 2017. godinu

Nagrade u oblastima Briga za zaposlene i Briga za zajednicu u kategoriji malo preduzeće

Na svečanoj ceremoniji koju je Unija poslodavaca Crne Gore organizovala u petak, 24. novembra, preduzećima iz Crne Gore dodijeljene su „UPCG nagrade za društveno odgovorno poslovanje (DOP)“ za 2017. godinu, a Bild Studio je dobitnik ove prestižne nagrade u čak dvije oblasti. :)

by: Sanja Mračević

Na događaju Jaka privreda - uspješna Crna Gora, održanom u organizaciji Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) i Međunarodne organizacije rada (ILO), predstavljen je novi strateški dokument UPCG: Izvještaj o parafiskalitetima u Crnoj Gori, a preduzećima iz Crne Gore dodijeljene su nagrade za društveno odgovorno poslovanje za 2017. godinu.

Ovim činom, UPCG nastavila je praksu koju je započela prije tri godine, a koja ima za cilj da u javnosti promoviše primjere dobre prakse društveno-odgovornog poslovanja u našoj državi, kao i preduzeća koja takvu praksu osmišljavaju i primjenjuju.

Uvodnim izlaganjem, ceremoniju je svečano otvorila predsjednica UPCG, Svetlana Vuksanović, a zatim je uslijedila dodjela nagrada za mala, srednja i velika preduzeća u sljedećim kategorijama:

1. Briga za zaposlene,
  2. Briga za životnu sredinu i
  3. Briga za zajednicu.

Glavni kriterijumi na osnovu kojih su dodjeljivane nagrade UPCG su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane, a preduzeće koje je najdoslijednije i najbolje inkorporiralo DOP u svoje poslovanje u sve tri kategorije, dobilo je i Glavnu nagradu.

Bild Studio je ponosni dobitnik nagrade u čak dvije oblasti: Briga za zaposlene i Briga za zajednicu u kategoriji malih preduzeća.

Nagrade su uručene generalnoj menadžerki Bild Studija, Aleksandri Bošković, koja je u svom obraćanju prisutnima istakla veliko zadovoljstvo što je naša firma prepoznata kao ona koja posebno ulaže u svoje zaposlene, njihovu edukaciju i usavršavanje, ali i u širu zajednicu, posebno se osvrćući na projekte: Tu sam da sijam, za djecu iz Udruženja roditelja djece sa teškoćama u razvoju, realizovan u saradnji sa partnerima Bild Studija: Konjički savez Crne Gore, Sportski konjički klub BudućnostUNIQA, Baba Ganuš, Ledo Crna Gora i Brain Media i povećanje vidljivosti žena iz ranjivih kategorija društva, za Otvoreni centar Bona Fide, projekat realizovan u saradnji sa CARE International, Balkans.

Veoma smo ponosni i velika nam je čast što smo dobitnici ove značajne nagrade, jer je to ono što nas dodatno motiviše da i u periodu pred nama slijedimo zacrtani i utaban put društveno-odgovornog poslovanja i pružamo primjere dobre prakse u ovoj oblasti. :)

U ostalim kategorijama

Pogledaj sve