Utisci sa Spark.me 2018 konferencije

Zašto nam je trebalo toliko vremena da napišemo ovaj blog post? Možda zato što utiske sa jedne od najvećih marketing konferencija u jugoistočnoj Evropi i dalje sabiramo? Ili zato što smo se dvoumili kako na najbolji način da vam predstavimo ovo nezaboravno iskustvo? Dilema ima mnogo, ali jedno je sigurno - proveli smo 3 zaista nezaboravna dana.

Za početak jedna novost

Ove godine, Spark.me program bio je bogatiji za jednodnevnu seriju specijalizovanih radionica iz oblasti marketinga i preduzetništva, što u prevodu znači 9 sati intenzivnog rada sa čak 9 predavača i bezbroj tema za diskusiju i razmatranje. Od toga kako se inspirisati, do priče o efektivnim marketing kanalima i malim tajnama kreiranja landing stranice, našli smo vrijeme i za proslavu svima omiljenog početka primjene GDPR-a (General Data Protection Regulation). :)

(Doživotni) domaći zadatak

Dave Birss nas je ubijedio da je inspiraciju moguće pronaći u svemu.

Da, bukvalno svemu.

Sve što je potrebno je da posmatramo stvari na drugačiji način i usudimo se da spajamo nespojivo. Zato, pravac po novi rokovnik u kojem ćete svakoga dana zapisati tri stvari koje ste naučili iz nečega što ste pogledali, pročitali ili čuli i tome se vraćajte s vremena na vrijeme.

P.S. Za sada ova metoda provjereno radi posao. :)

Sama konferencija je mnogo obećavala, a od priča iskusnih marketara, influensera, kiborg umjetnika, astronauta, preduzetnika, gejmera i dirigenta očekivali smo zaista mnogo.

Odmah ćemo vam reći - konferencija je prevazišla sva naša očekivanja, a kada bismo vam pričali šta smo sve naučili, doživjeli i osjetili, ovaj blog post bi se vrlo lako pretvorio u epsku sagu u (barem) 3 toma.

Zbog toga ćemo, po dobrom, starom običaju, pustiti da slike govore više od 1000 riječi. :)

Uvjerili smo se da podaci razbuđuju bolje i od najjače espresso kafe...

Plesom smo se dodatno razmrdali...

Doživjeli smo svijet u nijansama sive, baš kao Neil Harbisson, prvi zvanično priznati kiborg na svijetu...

Utvrdili smo da Spark.me predstavlja harmoniju emocija, topline, brige i pozitivne energije...

Ni u jednom trenutku nismo štedjeli dlanove i osmijehe...

I naravno, nismo propustili ni tradicionalni koktel i priliku za upoznavanje novih Spark.me prijatelja...

 

 

Da, već smo odužili priču i ne, ne izmišljamo- ispričali smo vam samo jedan djelić svega što ovaj događaj nudi.

 

Zato, ukoliko ste propustili priliku da ove godine budete dio Spark.me priče, nemojte dozvoliti da sljedeće godine napravite istu grešku, jer vjerujte nam, šanse za kajanjem su približno 101%.

Na kraju, vidite li uopšte smisao pitanja: Vidimo se na Spark.me 2019? :)

P.P.S U trenucima oduševljenja zaboravili smo šta to bješe telefon i fotografisanje, pa smo slike pozajmili sa Spark.me Facebook stranice.

Ukazali su nam svoje povjerenje
Postani jedan od njih