Nilex

Prateći tehničku revoluciju ‘90-ih tržište je prepoznalo razvoj efektnih ITSM rješenja koja mogu ubrzati, unaprijediti i održati kontinuitet široke palete biznisa. Mi vam predstavljamo dugogodišnjeg partnera - švedski Nilex, kompaniju posvećenu razvoju tehnoloških servisa, koja svojim klijentima pomaže da upravljaju resursima, još od 1993.

 

Nilex-ITSM-Intro.gif

Izazov


Bild Studio učestvuje u full-cycle razvoju i dizajnu tehnološki održivih rješenja, koje naš partner Nilex nudi svojim klijentima. Na startu smo imali viziju o dugoročnom projektu i shvatili smo koliki je izazov pred nama, uzimajući u obzir stanje samog Nilex-ovog sistema. Cilj je bio njegovo unaprijeđenje u smislu tehnologije i prelazak na cloud. Nilex-ov strateški pristup usmjeren je na kreiranje novih prodajnih modela, što je značilo da se naši timovi moraju dodatno specijalizovati. Sve to kako bi targetirali tržišta Švedske, Norveške i Danske. 

Rješenje

Operativni problemi utiču na razvoj inovacija u svakoj grani industrije, pa su stoga ITSM rješenja sistemski dizajnirana da budu skalabilna i fleksibilna za dalju nadgradnju. Zato smo prionuli na kreiranje različitih modula, koji su podređeni specifičnoj prirodi biznisa Nilex-ovih klijenata pojedinačno. Oni su morali biti sveobuhvatni i laki za rukovanje. Na drugoj strani, mnoge nove funkcionalnosti pomogle su našem partneru da se pozabavi i sopstvenom poslovnom strategijom. 

Nilex-icons.gif

Rezultati

Nilex-ova ITSM rješenja značajno su unaprijeđena u domenu kvaliteta koda i sveukupne biznis arhitekture. Kompletno dokumentovani data modeli kreirani su i cilju lakšeg strukturiranja i upoređivanja podatak. Vremenom, Nilex je lansirao više paketa i verzija svojih proizvoda za servis menadžment.

Nilex-ITSM-products.gif

Razvojem Agent i Self-Service portala centralizovana je komunikacijska komanda, što je doprinijelo značajnom prelasku klijenata, odnosno njihovih upita, sa mail-a. Većina zahtjeva vezanih za IT rješenja prolaze kroz servisni katalog, što klijentima omogućava da prate svoje resurse i rukovode drugim arhivama podataka. Alati za menadžment na društvenim mrežama pospješili su korisničko iskustvo i doprinijeli boljoj generalnoj inter-kanalnoj komunikaciji.

Nilex-BildStudio3.jpg

 

Proizvod je nedavno potpomognut novim moćnim i kompleksnim sistemom naplate, što će Nilex-ovim klijentima doprinijeti boljem upravljaju finansijama.

Sva rješenja na kojima radimo u skladu su sa međunarodnim ITIL praksama i usaglašena sa GDPR pravilima.  

Kako bi unaprijedili sami brend, Nilex je dobio novi dizajn vebsajta, po posljednjim UX smjernicama, kako bi otvorili vrata za nove klijente.

Nilex-Bildstudio-Technologies.gif

  Tehnologije i alati

  • DevOPS: Private Cloud ( Mini data center)
  • Jezici: C#, JavaScript
  • Front-End: AngularJs, Kendo-ui, JQuery
  • Back-End: .Net, .Net Core, MSSQL, NHibernate, Visual Studio, Log4Net, IdentityServer, WCF, Windows Services, Entity Framework, MIcrosoft Bot Framework
  • Mobile Developer: Cordova
  • Manual and automation: web and mobile software testing
  • UX&UI: JustinMind
  • Projektni Menadžment: TFS, Skype, Discord, G suite

  100+

  klijenata iz Švedske, Danske, Norveške i Njemačke

  50 000+

  krajnjih korisnika

  >40%

  opština u Švedskoj koristi Nilex

  >30%

  opština u Danskoj koristi Nilex

  60:40

  razmjera klijenata javni vs privatni sektor
  Dopada ti se?

  Kontaktiraj nas.