Ukus i tradicija – Za sva čula

Crna Gora je divna zemlja. Ponosimo se pejzažima, kulturom, različitostima i čime sve ne. Ali, ono što nas vjerovatno odvaja od ostatka svijeta (bar mi tako mislimo) je što ne postoji puno mjesta na svijetu gdje se uživa kao ovdje. Jedno od naših prirodnih čuda skriveno je u obliku Nacionalnog parka Skadarsko jezero. Na tom područuju, već vijekovima, živi i stvara jedna stara porodica, koja se bavi vinogradarstvom. Ovo je njihova priča.

Porodica Pejanović poznata je po svojim vinima i prirodnim sirupima. Sve što rade, rade na staromodan način, što predstavlja dodatnu vrijednost njihovim proizvodima. Turizam je u porastu, pa je došao red da i oni svoja alkoholna i bezalkoholna pića ponude široj publici. Naš zadatak je bio da osmislimo novi identitet brenda i kreiramo webshop.

Da bi se uopšte bacili na posao, morali smo zadrijeti duboko u korijene crmničkog regiona, kako bi razmujeli šta porodica Pejanović želi da poruči svijetu. Došli smo do zaključka da je potrebno proširiti riječ o prirodnim bogatstvima, koja im omogućavaju da te plodove pretvaraju u eliksire za dušu i tijelo. Sa tom idejom došli smo do prve etape rada i dizajnirali logo i pakovanje. To nam je bila osnovica za kreiranje sajta. Koristili smo WordPress temu i modifikovali je. Na kraju smo dodali sistem plaćanja i pretvorili sajt u lijep webshop.

Sa novim brendingom i webshop-om, brand Ukus i tradicija raste svakog dana. Crnogorci posjećuju porodicu Pejanović kako bi uživali u vrhunskim vinima i prirodnim sirupima, ali i domaćim specijalitetima. Osim toga i webshop bilježi rast korisnika. Sve više ljudi želi dio Skadarskog jezera u boci. Sve što nama preostaje da kažemo je – živjeli!

Link do sajta.

Vratija se Šime Viber stikeri

Vratija se Šime!

Eva Viber stikeri

Čekajte, hoćete da kažete da ste nagovorili nekoga ko važi za tradicionalnu osobu, koja teško mijenja navike, da uplovi u online svijet? I to samo za nekoliko mjeseci?

Dobra stara kaže da ništa nije nemoguće ako to dovoljno jako želiš, a da je ova tvrdnja tačna, možemo pričati na primjeru Šimeta, zaštitnog lica brenda Eva. :)

Kako je sve počelo?

U saradnji sa Šimetovim timom, odlučili smo da je krajnje vrijeme da ovog najšarmantnijeg ribara Jadrana predstavimo na jednoj od najpopularnijih komunikacionih platformi.

Šime kao Šime – koliko god važio za nekoga ko se drži tradicije, ipak je jedno skroz opušteno biće sa kojim je lako uspostaviti dogovor, pa nam je dao zeleno svijetlo i tako je čitav proces otpočeo. :D

Ono što nam je olakšalo posao, jeste to što nam je Šime jednom prilikom rekao kako ga drugi vide – kao bezbrižnog optimistu koji asocira na more i djetinjstvo i ne prestaje da budi pozitivne emocije i sjećanja.

Ipak, koliko god bio opušten i vedrog duha, on ne pristaje ni na šta što nije visokog kvaliteta, kako kada su u pitanju proizvodi čije boje brani, tako i kada se radi o njegovom personalnom marketingu, pa nam je jasno stavio do znanja da posao mora biti odrađen do perfekcije i kada su u pitanju najsitniji detalji. :)

A rezultat?

25 Viber stikera odobrenih od strane Šimeta. U povjerenju, rekao nam je da ne može da odabere samo jedan koji mu je favorit, a izaziva vas da pokušate isto. :)

Započni drugačije

Projekat rađen za potrebe akcije Let’s do it Montenegro.

Kolekcija restoranskih menija

Surf Shop vizuelni identitet

Logo za Surf Shop je nastao inspirisan uličnom tipografjom – grafitima koji su dio subkulture koja je nekad bunt, nekad čisti i lični umjetnički izraz. Budući da je aktivnost pisanja grafita spontana, logo je stilski riješen kao četkom ispisan, čime odaje utisak brzog pokreta i dinamike koju nose vodeni sportovi, a kroz isti se može naslutiti i motiv pjene koja nastaje od talasa.

Psychedelic Cinema Orchestra

Kad jedna organizacija postoji čak 10 godina, red je da se to i proslavi, a postoji li bolji način od organizacije koncerta?

U svrhu povećanja vidljivosti i bolje prepoznatljivosti, kreirali smo ključni vizual za koncert audio-vizuelnog projekta Psychedelic Cinema Orchestra, iza kojeg stoji Open Sound organizacija.

Dizajn potpisuje naš Luka Žarić, a mi jedva čekamo da uživamo u ovom avangardnom spektaklu koji će se održati 26. juna u KIC-u Budo Tomović.

Kampanja – Krojite Vašu finansijsku stabilnost

[Print i digital kampanja]

Naručilac: Prva banka Crne Gore

Primarni cilj: 

Izdiferencirati rješenje od postojećih konkurentskih i time osvježiti povratak Prve banke na tržište, koja je pretodnih godina održavala low profile.

Slogan i dizajn:

“Krojite Vašu finansijsku stabilnost” komunicira kreiranje dugoročnih planova, samim tim i dugoročnih veza sa klijentima Prve banke. Ton obraćanja je direktan, siguran, ličan, odaje povjerenje i integritet. Slogan nosi za nijansu agresivnijiu poruku, dok s druge strane vizual balansira ton komunikacije blago desaturisanim, toplim i pastelnim bojama. 

Rješenje rađeno u 2016. godini.

Usluge:

  • Dizajn key visuala
  • Kreativno pisanje, osmišljavanje slogana za potrebe kampanje
  • Prirprema ostalih print materijala

Copyright © 2016 Bild Studio & Prva banka

Relstone nekretnine

[Logo, brending, print i digital kampanja]

Naručilac: Relstone nekretnine

Usluge:

  • Dizajn key visuala
  • Kreiranje slogana
  • Prirprema ostalih print materijala

Stara Čaršija

Istorijski motiv prepleta se javlja još od Persije, a prožima se kroz sve kulture, zaratrustičke, kasnoantičke, ranovizantijske, islamske. 

Suština je nefiguralna ornamentacija, po uzoru na ogromno mediteransko naslijeđe. To je prožimanje jednog specifičnig stila, koji objedinjuje sve kulture, religijski prostor koji je uvjek težio povezanosti kultura. 

Motiv tročlanog prepleta koji spaja narode i religije, biblijski i kuranski simbolizam, hrišćanki i islamski. Taj preplet nas spaja vjekovima.

Forma znaka je otvorena i posjeduje latentnu dinamiku kretanja i nastavljanja.

Plet je znaku dao toplinu, a istim smo zaokružili tradiciju i luksuz, budući da je grafizam sveden minimalističkim pristupom. Simetrijom, skladom i redom sugeriše homogenu sredinu, što upućuje na takvu, standardizovanu ponudu koju možete očekivati u restoranu.

OPRD – IPA komponenta III