Gdje je mjesto turizmu u digitalnoj transformaciji?

Povodom Svjetskog dana turizma, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizovala je predavanje i radionicu na temu “Turizam i digitalna transformacija”. Znatiželjni da vidimo o čemu je riječ, Boško Kartal, saradnik na razvoju biznisa, i ja smo se zaputili na predavanje i radionicu koje je održao Nicholas Hall, osnivač Digital Tourism Think Tank (#DTTT), kao i jedan od vodećih eksperata svjetske turističke industrije.

SVJETSKI-DAN-TURIZMA-bild-studio

Tokom predavanja imali smo priliku da čujemo kako jedan od lidera marketinga turističke industrije vidi budućnost ove branše, ali i da pokupimo par savjeta i upotpunimo znanje. Neosporno je da digitalne platforme narušavaju način na koji se turizam odvija danas. One utiču na način na koji destinacije privlače turiste, način na koji se razvija proizvod, prikupljaju podaci, pristupa tržištima i privlače posjetioci.

SVJETSKI-DAN-TURIZMA-2018-bild-studio

Tako naoružani, i podijeljeni po grupama, učestvovali smo u radionici. Nakon kraćeg osmišljavanja prezentacije, naša grupa je pred publikom iznijela prednosti i autentičnost Crne Gore kao turističke destinacije. Dosjetili smo kako iskoristiti prirodne ljepote, gostoprimstvo lokalnog stanovništva, njen avanturistički duh i na koji način promovisati iste.

Radujemo se što ćemo zahvaljujući naučenim trikovima Nichollas Hall-a moći da unaprijedimo saradnju sa klijentima i partnerima.

 

Foto: Sergej Zabijako
Ukazali su nam svoje povjerenje
Postani jedan od njih