Bild Studio na PHP konferenciji 2017

Ljiljana Polić
Ljiljana Polić
June 7, 2017

Naši programeri Uroš GogićEmil Balija i Anton Nikprelaj posjetili su PHP konferenciju 2017, koja se održala 27 – 28. maja u Beogradu.  Konferencija ima za cilj da okupi sve one koji žele da prošire svoja znanja i vještine u oblasti PHP tehnologija.

TOvogodišnji skup je bio idealna prilika da uče od velikih stručnjaka u industriji i informišu se o novinama u PHP-u, veb tehnologijama, arhitekturi i testiranju koda. Interaktivna predavanja su podsticala diskusije o razvoju IT industrije na domaćem i međunarodnom tržištu, a očekivano, najveće interesovanje je izazvalo predavanje kreatora PHP jezika, Rasmusa Lardorfa.

Entuzijasti za PHP bili su u mogućnosti da se upoznaju sa websocket tehnologijom, izazovima pri izgradnji mikroservisa, DDD konceptima, da nauče kako da izgrade API baziran na Slim framework-u, da saznaju prednosti i mane različitih sistema baza podataka itd.

Iako su predavanja velikim dijelom bila usmjerena ka teoriji, govorilo se i o praktičnim stvarima, problemima i njihovim rješenjima, koje možemo uključiti u projekte koje vodimo. Takođe, predavači su preporučivali i različite programske alate i diskutovali na temu posljednih trendova u PHP programiranju.

Konferenciji su prisustvovali regionalni i svjetski profesionalci i veoma nam je drago što smo bili dio ovog skupa, te dobili mogućnost da razmijenimo iskustva sa kolegama iz drugih kompanija. Naša očekivanja su itekako zadovoljena i sigurno ćemo posjetiti i PHP 2018, jer je od velike važnosti biti u toku sa trendovima i potrebama u industriji, konstantno se edukovati i razmjenjivati znanje sa kolegama i stručnjacima  iz različitih kompanija i zemalja.

Šalji
dalje

Ukazali su nam svoje povjerenje

POSTANI JEDAN OD NJIH