U

Prvo mjesto na SoMo Borcu za kampanju Ispričaj priču do kraja

Milivoje Krivokapić
Milivoje Krivokapić
November 16, 2022

Na jubilarnom desetom SoMo Borac takmičenju, Bild Studio je osvojio prvu nagradu za kampanju “Ispričaj priču do kraja”, u kategoriji SoMoritanac, koja se dodjeljuje za projekte usmjerene ka podizanju svijesti šire javnosti o aktuelnom globalnom ili lokalnom problemu.

Naš prvijenac

Priznanje ove vrste nam donosi mnogo razloga za sreću, od kojih je najvažniji taj što je prepoznat naš doprinos brobi protiv rodno zasnovanog nasilja, dajući nam motivaciju da i ubuduće biramo projekte koji pozitivno utiču na stanje u društvu.

Ekipa

Naša prva SoMo Borac statua nas ispounjava zadovoljstvom, naročito zbog toga što smo kampanju radili u jednom dahu. Stoga, veliko hvala ultranaoštrenom žiriju, koji je projekat izdvojio u odnosu na ostale. Iz isksutva znamo da su imali pune ruke posla.

Organizatorima festivala čestitamo jubilej i rekordan broj prijavljenih radova (preko 200).

Zahvaljujemo se svima koji su podržali kampanju. Najveće hvala timu Savjeta Evrope i Evropske unije na ukazanom povjerenju, i ostalim partnerima projekta na saradnji: SOS Podgorica, Centru za ženska prava, Udruženju sudija Crne Gore, Vrhovnom sudu Crne Gore i Ministarstvu pravde i socijalnog staranja.

Jedna pobjednička

Sa nama u finalu u SoMoritancu, našli su se:

Communis i Koncern Bambi A.D. Požarevac: project: “Equality begins at home” (Plazma)

Communis i WWF Adria, project: “Vila Wilderness”.

A u nastavku je video studije slučaja koji nam je donio prvo mjesto.

Ispičaj priču do kraja – kampanja za promociju besplatne pravne pomoći

Svaka sličnost za igranjem kola je slučajna. Pogled 👇

Fotka pobjedničkog plesa (s lijeva na desno): Ksenija Planić, Milivoje Krivokapić, i naša CEO, Aleksandra Bošković Delagić

Zabiberićemo sa par crtica naše Ksenije Planić, ujedno i članice žirija, koje mogu biti korisna ljubiteljima festivala:

  • Prijave iz Crne Gore u stream-u somo advertising su izostale (izuzev naše), a svjedoci smo da se i na našem terenu, povremeno, nešto zanimljivo desi. Nama je značilo da se povežemo s kolegama iz regiona, a cijenimo da bi i ostalim agencijama imalo smisla. U prilog ovome govori i činjenica da je BalCannes Creative ove godine za CG zvanično zatvorio vrata, opet, zbog nedostatka prijava. Stoga, mali apel – budimo se braćo i sestre. 🙂
  • Kategorije SomoWeb i SoMoTech bilježe mali broj prijava – što je opet prostor za vidljivost za radove dragih nam IT firmi. Otvorite se za prijavu, pokažite šta radite, jer imate i šta. Na kraju svega, SoMoBorac se oduži sjajnom žurkom.🙂
  • Uvedena je nova kategorija SomoGlobal – opet, prostor za IT kompanije koje prodaju svoju pamet kreiranjem digitalnih proizvoda za globalno tržište.
  • Festival drži do kvaliteta i struke, stoga posebna ljubav za Somo Borac, čast je biti dio ovog žirija.❤️ Ovu godinu su definitivno obilježili projekti koji su društveno odgovorni, što meni govori – ima nade za nas.
  • Čestitke svim dobitnicima. 15ak radova je, bez pretjerivanja – oduvalo, a od njih izdvajamo nekoliko onih koji su nas, pride, lijepo i nasmijali, jer volimo harizmatične brendove:

Imago Ogilvy i Studenac, projekat: GUC GUC (Studena)

Imago Ogilvy – Pipi guza.

Pioniri Communications i Metalac – Umetnica mora jesti kuvano

Friday Finally i Polovni automobili, projekat: 18+ godina sa vama

Burek Olimpia – Glavni ponoči

Da ne bi izdvajali dalje, pogled na sjajne dobitnike nagrade Somo Borac za 2022.

Fotka pobjedničkog govora za Vajber rodbinu

Za kraj – veliko bravo za tim i sve koji su dali podršku kampanji!

Podsjećamo, Ispričaj priču do kraja je u maju našem timu donijela i tri priznanja CIM foruma u kategorijama: Agencija godine, Creativity, Best planning & creative usage of media.

Do, nadamo se, sljedećeg Zagreba.

Šalji
dalje

Ukazali su nam svoje povjerenje

POSTANI JEDAN OD NJIH