LeapIn u Podgorici

Ljiljana Polić
Ljiljana Polić
April 24, 2017

Četvrtak, 20. april, rezervisali smo za uspješne priče iz svijeta tehnologije, marketinga i preduzetništva. Prisustvovali smo konferenciji LeapIn Podgorica i na nekoliko sati osjetili atmosferu Leap Summit-a, koji se ove godine održava u Zagrebu.

Zahvaljujući organizaciji NVO Digitalizuj.me, u Omladinskom centru, mogli smo da čujemo savjete nekoliko uspješnih pojedinaca:

Na samom početku, Sanja Gardašević nam je pomogla da srušimo nekoliko mitova o digitalnom marketingu. Dva je možda većina od nas najviše puta čula u svom privatnom, nažalost, i poslovnom okruženju:

1. Digitalnim marketingom može da se bavi svako (tj. komšijin sin koji po ceo dan “visi” na Facebook-u može da gradi online strategiju za vaš biznis),

2. Digitalni marketing je super, ali ne funkcioniše kod nas (Crna Gora zaostaje za trendovima i to se nikada neće promeniti).

Maja Jaredić nam je na nekoliko praktičnih primjera pokazala koliko je danas neophodno ulagati u Inbound Marketing, koju moć potrošači imaju zahvaljujući internetu i na koji način svaki biznis treba da se fokusira na klijente i privuče ih ka svom brendu i proizvodu. Nakon Maje, Ivana Grgurović nas je uputila u programe praksi i razmjene znanja studenata, jer je stopa aktiviranja mladih u Crnoj Gori i dalje na nezavidnom nivou, a mogućnosti koje im se nude su raznolike. Kroz sopstveni primjer, Jennifer Buxton nam je ukazala na to da se uspješan posao može izgraditi samo ukoliko znate ko ste, ako vjerujete u sebe i dozvolite sebi da izađete iz svoje komfort zone. 

Dražen Vujović je podstakao mlade da razmišljaju o novim idejama, ključnim za osnivanje StartUp-ova, a takođe​ zanimljivo predavanje održao je Radivoje Drobnjak, magistar ekonomskih nauka, pokazavši nam nedostatke obrazovnog sistema u Crnoj Gori, koji više vrjednuje učenje za ocjenu, nego kritičko promišljanje. Na samom kraju, Vladimir Vulić je govorio o važnosti zaljubljivanja u svoje klijente, a ne svoj proizvod ili uslugu. StarbucksVictoria’s SecretHarley Davidson i mnogi drugi  primjer su uspješnog definisanja prodajne strategije, koju su mnogi biznisi gradili i po nekoliko godina.

Izvor: Leap Summit

Zaključivši da se potrošačima mora ponuditi zadovoljenje njihovih potreba, a ne samo proizvod, konferencija se završila lijepim iznenađenjem od strane organizatora: svi prisutni su dobili karte za Leap Summit, koji se ove godine održava u Zagrebu, od 11. do 13. maja.

Zahvaljujemo Digitalizuj.me na odličnoj organizaciji i trudu da Crnu Goru mapiraju kao mjesto na kojem itekako ima zaljubljenika u marketing, inovacije i tehnologije. Vidimo se u Zagrebu! :)

Šalji
dalje

Ukazali su nam svoje povjerenje

POSTANI JEDAN OD NJIH