Znaš li da deaktiviraš bombu?

Jelena Novaković
Jelena Novaković
February 6, 2017

U četvrtak smo imali specijalnog gosta, našeg prijatelja, Aleksandra Dlabača. Kako bi druženje bilo što zabavnije, Aleksandar je donio svoj najnoviji izum – električnu bombu. :)

Po zanimanju programer, Aleksandar je kreator društvene igre “Clockwork Briefcase”, a po njegovim riječima, ideju za kreiranje ove igre pronašao je u online igrici “Keep talking and nobody explodes”. U pitanju je električna bomba napravljena od ukupno devet, nimalo jednostavnih modula. Za igranje igrice potrebna su dva igrača. Ispred jednog igrača je električna bomba, a ispred drugog je papir sa ispisanim pravilima kako deminirati bombu. Dok tajmer otkucava, vaš prijatelj preko puta vam govori koju žicu da presječete, koju lozinku da ukucate, i tome slično, sa ciljem da što prije deminirate bombu. Ukoliko napravite grešku ili vrijeme istekne, “bomba eksplodira”. 

U četvrtak su jedini “preživjeli” bili Dimitrija Roganović i Luka Božinović, pobjednici ove igre među BILDovcima. Od postavljena 4, uspješno su deaktivirali 3 modula za 7 minuta. Igrica ih je oduševila. Po njihovim riječima, uspjeh zavisi od dobre komunikacije, brzog snalaženja, ali i malo sreće.

Aleksandar je igricu predstavio na Reboot Develop 2016, konferenciji kreatora video igara, održane u Splitu, u aprilu 2016. Igrica je naišla na veliko interesovanje učesnika konferencije, koji su se često vraćali i po nekoliko puta da ponovo pokušaju da deaktiviraju bombu. 

Ohrabrujemo vas da napravite timove, pozovete Aleksandra i probate da “deaktivirate bombu”. Na vaš zahtjev, možete se konsultovati sa jednim od naših eksperata za “deaktivaciju”. :)

Šalji
dalje

Ukazali su nam svoje povjerenje

POSTANI JEDAN OD NJIH