25 godina Infofest-a

Tijana Ostojić
Tijana Ostojić
October 22, 2018

Infofest, ili Festival informatičkih dostignuća, je centralni ICT događaj međunarodnog karaktera u regionu. Pored sadržaja diskusionog i prezentacionog karaktera, program festivala uključuje tematske konferencije, predavanja, izložbe, savjetovanja i seminare.

Tokom Infofesta, predstavnici Bild Studija učestvovali su na panelu “ICT sektor u Crnoj Gori” koji je organizovan od strane Udruženja za informacione i komunikacione tehnologije Privredne komore Crne Gore. Tokom prezentacionog bloka, u kojem su učestvovale crnogorske IT kompanije, Boško Kartal, saradnik na razvoju biznisa, i ja smo predstavili Bild u njegovom najboljem ruhu. Imali smo priliku da publici prezentujemo tekuće i prethodno uspješno realizovane projekte, nagrade koje smo dobili, kao i šta je to što čini Bild Studio jedinstvenim. Ukoliko je vjerovati nama dvoma (a trebalo bi), snaga Bilda je u ljudima.

Pored prezentacionog programa prisustvovali smo i panelu održanom na temu „Inspirativne žene u ICT-ju“, u okviru Erasmus+  projekta „Podrška mladim ženama iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore u preduzetništvu, zapošljavanju i liderstvu u IT-ju“. Ovaj projekat ima za cilj da edukuje i razvije preduzetnički duh kod djevojaka sa završne godine srednjeg obrazovanja sa područja Bosne i Hercegovine i Crne Gore, ne bi li hrabro istupile i započele karijeru u ICT sektoru putem praksi, neformalnom edukacijom i prenosom znanja i vještina od strane evropskih partnera.

Tokom panela, učesnice su govorile o svojim iskustvima u ICT sektoru i razlozima za odabir upravo ove oblasti za razvoj karijere. Među učesnicama panela bile su Aleksandra Bošković, izvršna direktorica i Amra Jukić, softverski inženjer, predstavnice Bild Studija.

Događaji poput Infofest-a su prilika da široj javnosti, na konkretnim projektima i kroz primjere dobre prakse, predstavimo politiku naše agencije i inspirišemo kolege iz drugih kompanija, kao i mnogobrojne mlade ljude koji su na početku svojih karijera, i biće nam zadovoljstvo da i u narednim godinama podržimo ovaj i slične događaje.

Šalji
dalje

Ukazali su nam svoje povjerenje

POSTANI JEDAN OD NJIH