Koji Đuro?

Miloš Dimić
Miloš Dimić
November 24, 2017

Znaš ono kad pođeš na neku radionicu, pun očekivanja da će neko nešto da te nauči, pruži praktičan savjet, neku inside informaciju (a la Brankica Stanković), ili da prosto čuješ nešto što do sada nisi. Možda neka od tih svježih informacija zaokrene tvoj pogled na posao, motiviše te da probaš nove metode, zapitaš se što si do sada radio, kreneš u novom pravcu pun poleta i svježe energije. 
I onda, tog svečanog dana, tako pun optimizma pođeš na radionicu, konferenciju i slično, a tamo ti kažu – samo budite kreativni i napravite viralan sadržaj! 

Ček, ček… Sprdaš li se? Kako? Od čega da ga napravim? Od dasaka?! 
Na kraju dana, bez dasaka, čekića ili eksera, vraćaš se kući povijenog repa, iako nisi pas. 

Radionica o copywriting-u sa Đurom Radosavovićem kao predavačem, baš nije takva (kaže mi koleginica podvuci ovo “nije takva” za svaki slučaj). Nasuprot praznoj ili već ispričanoj priči, Đuro je pružio praktične savjete. Na pitanja najčešće odgovarao primjerom iz ličnog iskustva i bio otvoren za komunikaciju sa svim polaznicima radionice. Među njima su se našli različiti profili. Bilo je tu onih iz privatnog i državnog sektora, agencija, a takođe i freelancer-a.

Vratimo se kratko na pitanje “Koji Đuro?”. Ukoliko nisi čuo za Đura Radosavovića do sada, najprije mi reci, kakav je život na Jupiteru? Je l’ i tamo poskupio dizel? Jes sigurno, a?

Šalu na stranu (samo na kratko), Đuro je pisac, kolumnista i naravno copywriter. Kada je riječ o copywriting-u, svoju olovku je oštrio u radu sa agencijama TrumpetLeo BurnettUnited Moment i Kreativa Unlimited. Sarađivao je sa kompanijama kao što su Master CardVip mobile, Lav pivo, Onogošt pivoDon kafaCoca-Cola itd. 

A o čemu je govorio čovjek sa cenzurisanim očima?

1. Knjige, knjige, knjige…
– preporuke knjiga domaćih autora, koje su usko vezane za copywriting ili se dotiču copywriting-a. Rijetka, i vrijedna izdanja.

2. Šta znači “analiza komunikacije”?
– Praktična tehnika kojom copywriter sakuplja ideje u svakodnevnici.

3. Kako sarađivati sa dizajnerom?
– Većinu sadržaja koju copywriter piše potrebno je predstaviti vizuelno. Kako biti “jedno” sa dizajnerom?

4. Kako da likvidirate svinju u sebi?
– I kako da se izborite sa ostalim “ometalima” današnjice, a koja nas odvlače od onog što je bitno i vrijedno u poslu.

5. Kako trenirati za copywriting?
– Praktična metoda kojom sami ili u društvu možete usavršavati ili održavati kondiciju pisanja kratkih sadržaja.

Ovo su samo neke od tema radionice. Ne ulazim u detaljnije objašnjavanje, jer ne bi bilo lijepo da sabotiram istu ovakvu radionicu koja će se (nezvanično) organizovati u decembru. Ukoliko ste zainteresovani pratite Facebook stranicu – Copywriter Podgorica

Generalno, ne očekuj da te bilo ko nauči copywriting-u ili bilo kojoj drugoj vještini za dva dana niti da te vodi za ruku u procesu učenja i sazrijevanja, ali očekuj da dobiješ konkretnu smjernicu, praktičan savjet i malo vjetra u leđa.

Po završetku radionice, emocije su uzavrele, pa je publika klicala “Đuro majstore, pa ti si blog!” – nakon paljenja baklje, osoblje hotela CentreVille udaljilo je publiku.

Naravno, ova radionica nije savršena, i prostora za unapređenje fakat ima. Međutim, ništa nije savršeno. Izuzev ovog zalaska sunca. On je savršen.

* sve šale u ovom blog postu su dobronamjerne.
* Bild Studio ne testira blog postove na životinjama.

Šalji
dalje

Ukazali su nam svoje povjerenje

POSTANI JEDAN OD NJIH