Peti Somo Borac donosi nova iznenađenja

Ljiljana Polić
Ljiljana Polić
August 11, 2017

Ali ono što nije iznenađenje je to da je Bild Studio i ove godine dio Somo Borac žirija, a predstavlja nas Ksenija Iković, liderka Dizajn sektora.

Somo Borac je takmičenje u okviru rovinjskog Weekend Media festivala na kojem se nagrađuju najbolji digitalni radovi iz regiona. Peti po redu SoMo Borac dolazi s najviše novosti. Najzanimljivija je da će se prijave, nakon što su četiri godine bile besplatne, ove godine početi naplaćivati. Cijena po prijavi iznosi 99 eura, a kako organizatori kažu, plaćanje će osigurati još kvalitetniji SoMo Borac, kako danas, tako i u budućnosti. Takođe, radovi se od ove godine mogu prijavljivati samo putem video prezentacije.

Jedna od važnijih novosti je i nešto veći regionalni žiri koji će, kao i do sada, činiti stručnjaci iz najboljih agencija. Čast da predstavi našu agenciju pripala je Kseniji Iković, liderki Dizajn sektora, čija očekivanja od ovogodišnjeg festivala i savjete za pripremu prezentacija možete pročitati na linku.

Takođe, organizacijski tim je u proces izrade ocjenjivanja uključio bihevioralnog psihologa, Borisa Šuriju. Promjene su se dogodile i u kategorijama, pa su nove kategorije  SoMo Web i SoMo App u kojima se nagrađuje najbolja web stranica, odnosno najbolja mobilna aplikacija.

„Mislim da je najvažnija promjena sistem ocjenjivanja, jer će omogućiti još kvalitetnije žiriranje“, ističe Ružica Vrdoljak Ličina iz organizacije SoMo Borca.

Radove možete prijaviti do 7. septembra, a sama dodjela će se održati u sklopu desetog po redu Weekend Media festivala, od 21. do 24. septembra u prostorijama stare Tvornice duhana u Rovinju. Prošlogodišnje finaliste i pobjednike, kao i sve ostale Somo Borac novosti, možete pogledati na SoMo veb sajtu.

Šalji
dalje

Ukazali su nam svoje povjerenje

POSTANI JEDAN OD NJIH