Vještine Prezentacije

Vladimir Zenović
Vladimir Zenović
April 19, 2019

U srijedu 17.04. prisustvovali smo seminaru “Vještine Prezentacije” koji je organizovala Privredna komora Crne Gore u saradnji sa kompanijom ID Faktor. 
Predavač ovog seminara bila je Ivana Malović, vlasnica kompanije, biznis trener i coach. 

S nestrpljenjem smo iščekivali predavanje koje će nas navesti da s lakoćom savladaju vještinu govorništva. Andrea Tanović, HR assistant, Tijana Ostojić, SEO content writer, Vladimir Zenović, copywriter  i naravno naši UX praktikanti: Melanija Ostojić, Valentina Kašćelan, Bojana Rajković i Nikola Topalović, srijedu su rezervisali za unaprijedjenje onih “mekanih” poslovnih vještina. :)

Prezentacija i javni govor su dio svakodnevnice, stoga su vještine prezentacije nešto što je veoma važno razvijati  pored svakodnevnih poslova koje obavljamo. 
Slušajući o neophodnosti pripreme pred važan sastanak ili prezentaciju, naročito smo se pronašli mi koji patimo od tzv. “treme pred javni nastup”. 

Ivana nam je skrenula pažnju na neophodnost vjere u ono što radimo, jer na nesvjesnom nivou tokom razgovora šaljemo signale sagovorniku, bilo to putem tona glasa ili držanja našeg tijela.
Zato, nije važno šta kažemo, već način na koji govorimo. Istakavši to kao jedan od ključnih faktora uspješne prezentacije, Ivana nam je postavila i jedno pitanje koje često čujemo i isto tako često smatramo nevažnim. Da li volimo svoj posao? 

Kroz cjelodnevno predavanje diskretno se provlačila riječ “ljubav”, jer ona je razlog zašto nešto radimo. Kada volimo svoj posao mi imamo viši cilj i vjerujemo u ono što radimo i time energiju povjerenja prenosimo na sagovornika.  

Koliko god se odupirali prezentaciji i javnom govoru, Ivana nam je navodila mnogo primjera gdje nesvjesno komuniciramo i prezentujemo nešto našim kolegama i klijentima.

Voljeti svoj posao, odrediti ciljeve i pokrenuti se jeste glavni zaključak ovog predavanja. 

Mi smo se pokrenuli. :)

Ivana hvala još jednom na predivnom predavanju.
Pozdrav od ekipe iz Bilda! :) 

Šalji
dalje

Ukazali su nam svoje povjerenje

POSTANI JEDAN OD NJIH