Interns are working and studying hard

Milena Raičević
Milena Raičević
September 3, 2015

Puštena prva aplikacija

Kako ste već upućeni da je praksa za inženjere počela, bili smo jako nestrpljivi da sa Vama podijelimo i prve rezultate. 

Praktikanti su prvih sedam dana proveli upoznajući se sa našim članovima tima, sa novim tehnologijama, sistemima i softverima na kojima radimo. Po završetku ove faze, počeli su da uče i da uz naše mentore  rješavaju programerske zadatke koji se javljaju na realnim projektima. Na ovaj način su do sada svi imali prilike da učestvuju u učenju tehnologija koje se trenutno koriste u savremenoj IT industriji. Sada već poznaju neke od principa programiranja koje smo koristili za razvoj sajta Muzeja i galerija Podgorice i sistema za klađenje za sportske kladionice Šansa. 

Dok su učili kako da razvijaju djelove sistema za gore pomenute projekte, naši praktikanti su uz konsultacije sa mentorom Sretenom Madžgaljom, razvili i svoju prvu aplikaciju. Aplikacija je namijenjena planiranju obaveza i zadataka, kreiranju liste za kupovinu i slično. Ona pruža mogućnosti dodavanja zadataka, čekiranje završenih, filtriranje završenih / aktivnih zadataka, kao i brisanje zadataka koji su završeni ili se otkazuju. Aplikaciji se pristupa putem sljedećeg linka. U procesu trodnevnog programiranja su korišćene sljedeće tehnoloije: jQuery i HTML / CSS. 

Naši mentori za ovu grupu praktikanata, pored Sretena, su Lindon Camaj i Nenad Pejović. Oni svakodnevo osmišljavaju zadatke za praktikante i pomažu im u njihovoj realizaciji. Moramo istaći da nam je zaista zadovoljstvo da radimo sa mladim i talentovanim ljudima sa naših univerziteta, a nadali smo se da su i oni zadovoljni kako ih je naš tim primio. Na naše zadovoljstvo, kroz ovaj period od desetak dana, od praktikanata smo dobili samo pozitivne komentare i sa vama dijelimo samo neke od njih. 

Darko Kascelan

“U Bild Studiju sam dobio priliku da radim sa mladim i izuzetno talentovanim programerima. Na pravom sam mjestu za početak i razvoj uspješne karijere.”

Mirjana Cvjetic

“Praksa u Bild Studiju je izvrsna prilika da uvećam svoje znanje i steknem iskustvo u oblasti koja me interesuje. Rad u grupi sa vrhunskim stručnjacima, od kojih su svi spremni da podijele svoje znanje, je zaista neprocjenjivo iskustvo koje nas uvijek motiviše da radimo bolje i učimo više.”

Neda Jelic

“Tokom studiranja nisam imala iskustvo sa praktičnom primjenom svoje struke, međutim, praksa Bild Studija mi je omogućila da učim od najboljih i proširim svoje znanje kroz rad na realnim projektima. Nadam se da ću uskoro postati član Bild tima.” 

Nikola Ivanovic

“Bild Studio je pravi izbor ako birate firmu u kojoj ćete raditi praksu. Prijateljski ljudi, spremni da pomognu, opuštena atmosfera, odlična oprema i beneficije su razlozi zašto bih Bild preporučio svakome koga interesuju veb i tehnologije.”

Miloš Baltic

“Ako je jedna od najvažnijih stvari u životu raditi posao koji voliš, onda me dosadašnji rad u Bildu dodatno uvjerio da sam na pravom putu.”

Uroš Gogic

“Opuštena atmosfera i pozitivna energija kojom zrače Bildovci, inspirišu me i čine da lako prevazilazim sve izazove. Privilegija je i zadovoljstvo biti član Bildovog tima, jer imam priliku 
da učim od najboljih.”

Vedran Lunic 

“Zahvaljujući velikoj posvećenosti mentora, za kratko vrijeme sam naucio dosta novih tehnologija koje se koriste u modernom programiranju.”

Vladimir Djukanovic

“Biti praktikant u Bild Studiju pokazalo se kao nevjerovatno iskustvo koje je u potpunosti ispunilo, čak i prevazišlo, sva moja očekivanja”.

Ova praksa, koja obuhvata devet praktikanata, je samo prvi korak ka razvoju prakse većeg obima koja će biti pokrenuta već sljedeće godine uz podršku svih univerziteta u Crnoj Gori. Više na ovu temu možete pročitati u našem prethodnom blog postu. Želja i cilj nam je, da odgovorono i održivo poslujemo i da pomažemo, ne samo studentima iz IT struke, već i budućim profesionalcima iz ostalih oblasti kojima se bavimo. 

Pored organizovanja prakse, a u cilju rasta i razvoja IT industrije Crne Gore, jedan od naših dugoročnih planova jeste osnivanje udruženja IT firmi. Ove godine smo postaličlan Odbora udruženja informacionih i komunikacionih tehnologija što posmatramo kao priliku za udruživanje IT kompanija u Crnoj Gori i proširivanja saradnje sa univerzitetima, kako bi zajednički radili na razvoju i pokretanju ovog i sličnih projekata. 

Što se naših praktikanata tiče nadamo se da će nam uskoro dostaviti još neki završeni projekat koji ćemo sa Vama podijeliti. Njihov uspjeh je naša najveća nagrada za uloženi trud i zaista se ponosimo njihovim napretkom. 

Šalji
dalje

Ukazali su nam svoje povjerenje

POSTANI JEDAN OD NJIH