Akademski integritet

Koja je polazna tačka svakog naprednog društva? Tako je – obrazovan kadar. Univerzitet Crne Gore predstavlja lokomotivu kompozicije koja grabi ka Evropskoj Uniji. A, više ništa se ne prepušta slučaju. 

Mentori i asisteni kažu da “hvatanje krivina” ponekad i jeste razumljivo, ali nije za toleranciju. Jer, samo onaj student koji se ne bavi plagiranjem i trikovima može za sebe sa ponosom reći da je akademski građanin. 

Svi ostali biće predmet sankcionisanja od strane uprave Univerziteta. 

A, kako se to ne bi događalo, kreirali smo sajt:

www.akademskiintegritet.ucg.ac.me. Na njemu su sve informacije koje mogu zanimati brucoše, ali i one iskusnije studente, koji možda imaju nedoumice. Sajt je full responzivan, pa mu se bez problema može pristupiti sa svih uređaja.

“ Naš cilj je da svaki student Univerziteta Crne Gore prođe kroz onlajn kurs i dobije sertifikat i da se na taj način osiguramo da se upoznao sa postulatima akademskog integriteta“, saopšteno je iz te institucije. 

Projektu podržanom od strane Evropske Unije i sprovedenom od strane Savjeta Evrope priključili smo se i mi. Bild Studio je razvio custom design sajt, kako studenti ne lutali i kako bi bili imali više vremena da se usredsrede na nauku i stvaranje nove generacije pokretača društva. 

Dopada ti se?

Kontaktiraj nas.