Sočica

Malo đe su vile bacile oko ka’ na zelene zaravni, proplanke i strmi kam đe sijeva durmitorska munja. Urijetko majka rodi junaka kojeg glavaši po munjinom imenu i znavaše. On bješe prvi međ’ jednake, ratoborniji od dostine, a brži od sviju. Pivski mu je kraj zavazda dužan ostao. Mnogi je rod pomogao, mnoga usta na’ranio. 

Čuveni pivski vojvoda Lazar Sočica, zvani Munjica, nezaobilazan je dio usmenog opusa podno Pivske planine. Prije 20-ak godina njegovi zemljaci odlučiše da stvore mjesto gdje će putnici-namjernici moći da se okrijepe. I, nazvaše ga po slavnom pretku. A, kada je došlo vrijeme za revitalizaciju poslovanja, vakat je bio da se naši dizajneri pozabave novim, osvježenim vizuelnim rješenjima. 

Restoran Sočica dobio je novi logo i brending. Logo je rađen u ćirilici, kako bi podsjećao na neka davna, slavna vremena. A, kada govorimo o crnogorskoj istoriji, ne možemo zaobići tradiciju. Zato se naš tim odlučio za zlatne niti i toplu braon boju, koji su u harmoniji sa starocrnogorskim, unikatnim, enterijerom. Upotreba ćirilice omogućila je da se pozabavimo ćriličnim slovom “Ц” i pokušamo da u svom maniru prikažemo Lazarov brk – njegov zaštitni znak. 

Pivski kraj pun je legendi, zanimljivih priča i nije zgoreg čuti poneku, uz čašicu domaće rakije ili neki od specijaliteta. Često ulovljenih tog dana u obližnjem jezeru.

Dopada ti se?

Kontaktiraj nas.