Terminal 4

Kako da vaša ciljna publika pređe put od tačke „A“ u kojoj vlada mišljenje „Još jedan restoran u gradu“, do tačke „B“ u kojoj publika kaže:

Nadam se da će biti mjesta u tom restoranu?

Da bi vaša publika prešla ovaj put, vi ga morate napraviti.

Kako smo mi to uradili sa restoranom “Terminal 4”?


#SkrolujSaznaj

I kako je sve počelo?

Naravno, sloganom, kako bi drugo. :)

“Putujemo ukusima” je motiv utkan u svaku poru Terminala 4.

[Zanimljivo je da je kreativni tim zadužen za izradu projekta dobar dio strategije isplanirao tokom različitih putovanja, te je, razumije se, i karma odradila svoje.]

Posvećenost detaljima 

Kad kažemo detaljima, zbilja mislimo na svaki mogući detalj koji se mogao ispratiti u rekordno kratkom roku koji je bio pred nama, a ono što nas je dodatno podstaklo jeste rad sa, ništa manje, proaktivnim timom klijenta.

Klijent

Restoran Terminal 4 danas stoji na čvrstoj osnovi koju imaju najbolji restorani, a to je: raznovrsna i kvalitetna hrana, susretljivo osoblje, karakterističan enterijer. 

Na ovu osnovu, Terminal 4 je dodao dva važna sastojka: prepoznatljiv marketing i jedinstven dizajn. Takvom kombinacijom, restoran je za 5 mjeseci odveo svoju publiku do tačke „B“ koju smo u uvodu definisali.

Izazovi

Početak projekta okarakterisala su 2 ključna izazova:

1. Lokacija – neistaknuta

Terminal 4 se nalazi u, tada tek otvorenom, tržnom centru “City Mall”. Ovo je restoran  činilo „skrivenim“ na određeni način. Lokacija se nije vezivala isključivo za restoran, već i za druge biznise u okviru tržnog centra.

2. Konkurencija – mnogobrojna

Dovoljno govori podatak da su u vrijeme otvaranja restorana, u krugu od 500 metara, već postojala 43 ugostiteljska objekta. Danas se u City kvartu nalazi 86 ugostiteljskih objekata.

Pristup

Analizom tržišta, među konkurentima smo razgraničili 3 grupe:

  • Prva grupa – ugostitelji koji nisu koristili društvene mreže za promociju svog biznisa;
  • Druga grupa – ugostitelji koji su koristili društvene mreže za promociju svog biznisa, ali su to radili na neadekvatan način;
  • Treća grupa – ugostitelji koji su vodili konkurentan marketing na društvenim mrežama.

Kako smo uspjeli da se istaknemo?

Prvi faktor – način komunikacije

Novom restoranu na tržištu trebalo je dati prepoznatljiv glas. Taj glas smo stvarali copywriting-om (prim.prev. kreativnim pisanjem). Služeći se blago neformalnim tonom komunikacije, šaljivim i informativnim sadržajem, uspjeli smo da održimo drugačiji pristup od većine konkurenata i da ostvarimo konekciju sa našom ciljnom publikom.


Na slici je ipak prikazan rođak od pomenutog gospodina, ali ništa što malo kriznog PR-a ne rješava. :))

i mnogi drugi postovi..

Drugi faktor – odnos prema pratiocima stranice

Pored kreativnih sadržaja koje smo plasirali našim pratiocima, posebno smo vodili računa o svakoj pojedinačnoj reakciji. To je podrazumijevalo:

  •   Brzo odgovaranje na komentare i razvijanje dijaloga sa publikom;
  •   Profesionalno odgovaranje na direktne poruke;
  •   Davanje odgovora na komentare u okviru ocjena restorana, bilo da su u pitanju pohvale ili kritike.

Glavni cilj:  Angažman korisnika
 

Pored profesionalnog odnosa u komunikaciji sa fanovima, napravili smo korak više i organizovali dvije nagradne igre. Tako su 4 osobe osvojile avionske karte do Milana i Berlina, a Terminal 4 pokazao da svoje goste zaista stavlja na prvo mjesto.


Treći faktor – dizajn i brendiranje sadržaja

Tamo gdje se završava moć riječi, nadovezuje se “govor” dizajna.

zgled stranice smo uniformisali, koristeći se prepoznatljivim stilom pri izradi grafika, koji publika sada lako prepoznaje i vezuje upravo za Terminal 4.

Primjenili smo dizajn na raznovrsne sadržaje u okviru restorana, dodali novu vrijednost korisničkom iskustvu, a primjenom hashtag-ova goste restorana pozvali da podijele lijepe momente na društvenim mrežama. Tako smo uspjeli da formiramo podlogu za promociju fizičke i virtuelne lokacije.

Rezultati

Kako je Facebook publika reagovala, podaci za period 10.10.2016. do 01.03.2017.

Iznad analitičkih pokazatelja, o uspjehu i poslovanju restorana dosta govori i planirano otvaranje terase, koja će donijeti jedinstven doživljaj Podgorice na krovu City Mall-a, kojoj se unaprijed radujemo.

Usluge:

  • Dizajn logotipa, grafički standardi, brending
  • Kreativno pisanje
  • Digitalni marketing

Copyright © 2016-2017 Bild Studio & Terminal 4

Fotografija: Miloš Dimić (Bild Studio), Aleksandar Jaredić, City Mall, dizajn enterijera: Vlada Gugl

Terminal 4 Facebook, Terminal 4 Instagram Hvala vam na vremenu i skrolovanju do iznemoglosti! :)

Dopada ti se?

Kontaktiraj nas.