U Dizajn

Aluma

Bild Studio već 10 godina sarađuje sa crnogorskim kompanijama iz različitih industrija. Na njihovom putu razvoja pomažemo u predstavljanju brenda, privlačenju potencijalnih klijenata i sveukupno – razvoju domaće ekonomije. Među njima je Aluma d.o.o. – nadolazeći lider iz oblasti aluminijumskih i inox profila, aluminijumskih otirača, objektnih dilatacionih sistema i zaštita zidova i ćoškova.

Iz Aluma d.o.o. kažu:

“Sa razvojem kompanije javila se i potreba za prepoznatljivim brendom koji bi na pravi način predstavio naš imidž i viziju. Smatramo da nije bio jednostavan zadatak – predstaviti jedan potpuno novi brend na ovim prostorima. “

Aluma d.o.o. je za kratko vrijeme proširila poslovanje, i upravo tako je i nastala i potreba za novim licem. Kako bi brend bio prepoznatljiv kompanija se odvažno odlučila za ribrending, te smo na obostrano zadovoljstvo došli do vizuala koji jasno oslikavaju poslovanje firme. Za nas to znači samo jedno – poslastica dizajn sektoru. Prvi korak je, naravno, bio rješavanje logotipa. Nastao je kombinacijom stilizovanog slova A kao početnog slova naziva kompanije  i elemenata iz profila i spojeva, kojima se kompanija i bavi. Uslijedila je promjena paleta boja i neizostavno postavljanje grafičkih standarda kako bi osigurali adekvatnu eksploataciju logotipa.

“Izbor partnera koji bi mogao takvu viziju pretvoriti u realnost je u tom smislu za nas bio relativno lak, jer Bild Studio je jedna od vodećih brending kompaniju u Crnoj Gori, sa takvim pristupom i kvalitetom u radu, da se na ozbiljan i profesionalan način mogla suočiti sa ovakvim izazovom. “

Osim ribrendinga, Bild Studio je dobio zadatak i da se pozabavi web prezentacijom kompanije. UX&UI tim je iskoristio nove smjernice pri kreiranju funkcionalnog i intuitivnog veb sajta. Dodatno, naš dizajn tim je učestvovao u izradi promo videa.

Ovaj projekat je podržan od strane EBRD, kroz program “Savjeti za mala preduzeća”.

“Uz veliku podršku EBRD-a, kao i visokokvalitetnog tima stručnjaka i dizajnera iz Bild Studija, možemo sa sigurnošću reći da je naš cilj ovog projekta realizovan.”

Dopada ti se?

Kontaktiraj nas.