Udruzenje ugostitelja starog grada Perasta

Uvijek nam je posebno drago kad radimo na razvoju i jačanju domaćih brendova, pa tako i u slučaju kreiranja logotipa za Udruženje ugostitelja starog grada Perasta.

Udruženje ima za cilj pružanje podrške u promociji starog grada Perasta kao elitne turističke destinacije, kao i unapređenje turističke i komunalne infrastrukture, uz podršku projektu „Perast – grad bez vozila“, a pored toga, akcenat je i na razmjeni iskustva i uspostavljanju saradnje sa drugim gradovima u Evropi i svijetu koji su uspješno valorizovali svoje bogato kulturno-istorijsko nasljeđe.

Takođe, jačanje nivoa svijesti lokalnog stanovništva i privrede o značaju kulturne baštine, kao i njene valorizacije putem kulturnog turizma, neki su od ciljeva Udruženja, zajedno sa  podrškom u pripremi i impementaciji relevantnih projekata finansiranih od strane domaćih i međunarodnih donatora.

Motiv koji je uzet kao polazna tačka za grafičko rješenje logotipa je rozeta sa Gospe od Škrpjela, budući da Gospa predstavlja jedan od kulturnih centara Boke.

Rješenje predstavlja emancipovanu formu koja grupisanim linijama sugeriše ujedinjenje, okupljanje i zaštitu. Budući da je bogat detaljima, znak je  u cjelosti pogodan za upotrebu i u ornamentalne svrhe, propratna grafika.

Udruženje pruža podršku održivom razvoju Boke Kotorske i očuvanju jednog od najvažnijih reusrsa – prirodnih ljepota, a simetrija prisutna u znaku je ta koja dodatno ističe predstavljanje koherentne organizacije.

Dopada ti se?

Kontaktiraj nas.